вівторок, 11 березня 2014 р.

ЙОГО БЛАГОСЛОВИЛА ДОЛЯ СЛАВОЮ СВЯТОЮ







 «Ти нам залишив прагнення високі,
Шляхи священні, по яких іти
Твого сумління й мужності уроки
Ми бережем, і будем берегти»
Максим Рильський
200 років минуло з дня народження Тараса Григоровича Шевченка, а ми  не перестаємо виносити з глибин творчості великого Кобзаря перлини національної мудрості, самоповаги і патріотизму. Шевченкове слово залишається таким же сучасним, діючим, закличним. Його  поезія розлита повсюдно, вона в наших краєвидах і в наших піснях, у глибинних, найзаповітніших помислах кожного,чий дух здатен розвиватись.
Наша бібліотека не стоїть осторонь, не спостерігає, а  приймає найактивнішу участь у заходах присвячених ювілею Великого Кобзаря. Співпрацюючи з вчителями – мовниками зі школи, яка розташована недалеко від бібліотеки ми знайомимо дітей, підлітків з невідомими фактами з життя геніального співця українського народу. Читаємо в голос його вірші з Кобзаря,які до сьогодні не втратили своєї актуальності,  щирості,правдивості. Слухаємо диски з професійним читанням безсмертних творів Тараса Шевченка, пісні на  його  слова, дивимось вистави за творами великого митця.
Шевченківські дні святкують нині в усіх куточках України, передаючи таким чином спадщину Великого Українця наступним поколінням.
 «Зростає покоління молоде,
Нові  вогні горять на небокраї,
Та в далеч з наймолодшими іде Пророк Зорі,
Що землю всю осяє.»
М. Рильський
Читайте твори Тараса Григоровича Шевченка і ваша мова буде гарною, чарівною, барвистою, бо українська мова – одна з найкращих мов світу!
Пошли нам,Боже, Шевченкового полум’яного духу, мудрості, віри у щасливе майбуття рідної України!

Немає коментарів:

Дописати коментар