середу, 12 березня 2014 р.

Обереги мої українські, ви прийшли з давнини майбуття






 «Народознавство – це знання народу,
Його традицій, звичаїв, обрядів.
І роду нашому не буде переводу,
А пращури нащадкам будуть раді…»

Наші давні предки обожнювали природу і вірили в  існування добрих і злих сил в ній. Намагаючись захиститися від зла, люди створили для себе цілу низку оберегів. А що ж таке обереги? Це давні добрі символи. З їх допомогою народ зберіг свою родовідну пам'ять, історію, культуру. А культуру ми маємо багату, великий скарб якої складається з цінностей, придбаних різними  поколіннями. З прадавніх часів до нас йдуть життєва мудрість і установки відносно способу життя.
На зустрічі у школі, працівники бібліотеки – філії говорили про державні символи, переглянули презентацію на  цю тему, а потім разом  пірнули в глибину старовинних прикмет та повір’їв. Діти підготувалися і показали свою обізнаність, і це  дало і надалі можливість  цікаво спілкуватися, віртуозно відповідаючи на питання, що означають  орнаменти на рушниках, сорочках, яку мають силу, а також з яких стрічок та квіточок складається український віночок.
 Як завжди діти переглянули підготовлену книжкову виставку «Обереги  та звичаї українців»
Також всі дізналися, що найсильнішим оберегом було слово. Слово, вимовлене з любов’ю і вірою, оберігає і самого промовця і його рідних, а також  і того, до кого звертаються.
Щоб жити щасливо,  у спокої, давайте триматися наших оберегів, і тоді прийде гармонія в наші душі.
 Завершуючи нашу зустріч ми разом слухали чарівну,мелодійну українську пісню « Мамина сорочка»


































Немає коментарів:

Дописати коментар