четвер, 8 листопада 2018 р.

Бібліотека - дім твоїх друзів. Екскурсія до бібліотеки

Дитинство та юність – це чудова мить, 
коли луною котиться веселий сміх, 
йде цікаве навчання, 
мала людина відкриває для себе цілий світ
за допомогою книги і читання.




Книга – мудрий друг і порадник, вона, не вміючи говорити, розповідає нам про пригоди і подорожі, про чудеса, про навколишній світ. В ній зібрана мудрість усього людства, яка передавалася із покоління в покоління і дійшла до наших днів. Саме із «мудрими порадниками» – книгами, працівники бібліотеки  - філії м-на «Дружба» знайомили своїх маленьких відвідувачів, які завітали на екскурсію під назвою « Бібліотека - дім твоїх друзів.»

Мета екскурсії полягала у розвитку інтересу до читання, бажання слухати, виховувати охайність до книги і надати перші поради, як користуватися бібліотекою у майбутньому, а найголовніше – викликати бажання стати активними читачами. Маленькі читачі, а саме учні 2-го класу ( класний керівник Серенко Лариса Сергіївна ) ЗОШ №7 завітали до бібліотеки-філії,де їх  зустріло розмаїття цікавих, яскравих книг, та журналів. Новенькими палітурками книги посміхнулися до малечі та повели їх у чарівний світ принцес та принців, фантастичних пригод та мандрів. Книг тут, звісно, не бракує – енциклопедії, казки, оповідання, довідники, хрестоматії. Бібліотекарі познайомили маленьких  школяриків з книжковими виставками для дітей. Де на поличках розмістилися   найкрасивіші, найцікавіші книжки, в яких багато ілюстрацій і які нібито посміхаються і говорять : « Прочитай мене, будь ласка, я багато цікавого тобі розповім.» Як дбайлива матуся вдягає дочку чи синочка в найкращу сукню чи костюм, зав’язує бантики, чистить черевички, так і письменники і художники, створюючи книжки для найменших своїх читачів, вклали багато праці, творчості, любові.

Цікавим доповненням до екскурсії стали захоплюючі різноманітні  конкурси: «Чи уважний ти читач»,  вікторина « Перелічи героїв з казки» та «Загадки казкових героїв», а також гра «Скажи ласкаво», а також перегляд повчального мультфільму «Історія про дівчинку,яка наступила на хліб»

Діти не лише розважалися, а й дізналися багато нового й цікавого. Бібліотекарі на завершення побажали всім присутнім завжди залишатися такими ж розумними, творчими і читаючими.

"Книги люблять, щоб їх читали!" - з таким закликом звернулися  бібліотекарі до дітей під час бібліотечної екскурсії.


Приходьте до бібліотеки, щоб поринути в цікавий світ книги! Великий світ навколо нас складається не тільки з комп’ютерів і мобільних телефонів, задовго до їх створення існувало і досі існує справжнє ДИВО- КНИГА!











Немає коментарів:

Дописати коментар