середу, 26 квітня 2017 р.

І тихо ступає життя у полин, і лине чорнобильський дзвін

Бібліотека- філія мікрорайону « Дружба» Чугуївської ЦБС напередодні 31-ї річниці Чорнобильської трагедії  у стінах загальноосвітньої школи №7 провела літературну годину -  роздум «І тихо ступає життя у полин, і лине чорнобильський дзвін». Бібліотекарі розповіли про події того чорного дня та відвагу  простих людей, які в екстремальних умовах стали героями, про тих, хто ризикуючи життям і здоров’ям, брав участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, хто відроджував і продовжує відроджувати до нового життя обпалену радіацією землю.
В історії нашого народу є чимало скорботних дат, спогадів, які пронизують гострим болем.Одна з них – 26 квітня 1986 року, коли над квітучим Поліссям здійнявся в небо зловісний вогонь радіаційного вибуху. Минув 31 рік, а чорний день чорнобильської трагедії продовжує хвилювати людей: і тих, кого він зачепив своїм недобрим крилом, і тих, хто народився далеко від покривдженої землі. Цей день не минув безслідно…
Наслідки техногенної аварії були б ще жахливішими, якби не мужність і жертовність тисяч ліквідаторів,які у перші дні страшного лиха прибули на Чорнобильську АЕС і вступили в бій з невидимим ворогом-радіацією.
Низько схиляємо голови перед усіма, хто свідомо пішов у ядерний вогонь, щоб зупинити ланцюгову реакцію смерті.
 
Хай залишиться у минулому й ніколи не повториться жах чорнобильської катастрофи. А пам'ять про ті події навчить нас цінувати мир, спокій і процвітання.  Нехай спогади про Чорнобильську трагедію завжди єднають всіх українців у нашій спільній пам’яті!




Немає коментарів:

Дописати коментар