пʼятницю, 25 квітня 2014 р.

Летять в Чорнобиль журавлі

Пречиста Діво, збережи цей світ,
А в ньому нашу рідну Україну.
Сади і гори, ріки і моря,
І пташинку, і звірину, і людину.
Усім  хто є, усім, хто буде,
Даруй здоров'я, чистоту і вроду.
Щоб їх ім'я, а в імені - любов
Передавалися від роду і до роду.







Нехай у цей день 26 квітня, в день національної скорботи тяжкі дзвони Чорнобиля відгукнуться в душах, в думах кожного з нас, співчуттям і милосердям. 
Бібліотека-філія уже традиційно, спільно з учнями ЗОШ№7, кожного року зустрічається зі своїми друзями, ліквідаторами аварії на Чорнобильській АЕС.  Тож день 24 квітня не став виключенням. Ми старанно готувалися, з нетерпінням чекали цієї події. Разом з нашим гостем Бєляєвим Володимиром Рувимовичем згадали минуле, висловили слова подяки та помянули героїв-ліквідаторів.  Працівниками бібліотеки було оформлено: міні фотовиставку "Чорна трагедія на кольоровій землі", про експонати з якої більш детальніше розповів наш гість, викладку книг про цю страшну, болючу трагедію, переглянули анімацію з піску, присвячену Чорнобильській катастрофі, запалили свічку та вшанували хвилиною мовчання світлу пам'ять учасників ліквідації, які врятували світ ціною власного життя.
Хай серця вдячна пам'ять живить,
Щоб життя на землі не спинить!
Обєднаємо спрагу зусиль
І посилим зв'язок поколінь!
Невплинно плине час, але залишається головне -  пам'ять. Саме пам'ять повертає нас знову і знову до тих днів, таких далеких за календарем, і близьких через осмислення, через душу.
Ми всі щиро подякували Володимиру Рувимовичу за розповідь-спогад, за небайдужість, за застереження, за болісну пам'ять. Завірили, що ми довічно будемо вдячні усім тим, хто ризикуючи здоров'ям і життям, брав участь у ліквідації наслідків аварії, відроджував і продовжує відроджувати до нового життя обпалену радіацією нашу землю.
Стогін Чорнобиля спогадом, болем
Не затихатиме в наших серцях, -
Пам'ять про жертви не згасне ніколи
Їй променіти в прийдешніх віках.




Немає коментарів:

Дописати коментар