пʼятницю, 18 березня 2011 р.

Чугуєву присвячується.

"Благословенний будь мій рідний краю".

Чугуїв - одне з найстарших міст Харківської області. За одними відомостями його було засновано ще за часів Івана Грозного, за іншими - у 1626 році, за наказом царя Михайла Федоровича. Побудований, як прикордонна фортеця Чугуїв кілька столітть зберігав своє призначення військового міста.
У XVIII ст. тут утворився уславлений у багатьох битвах Чугуївський козацький полк. На початку XIX ст. Чугуїв стає центром військових поселень, що спалахнули повстанням в 1819 році. Після скасування поселень він залишається місцем військових маневрів та таборів.
У славній історії стародавнього міста Чугуєва відбився подих усіх епох розвитку нашої держави від давніх часів до сьогодення.
Хвилина за хвилиною спливає час людського життя. Ми змінюємся і змінюємо світ навколо себе, залишаючи частину себе в історії. Історія нашого міста - це ми самі, збагачені пам'яттю. Це минуле, яке з'єднує десятки поколіннь в єдине історичне ціле. Ми з гордістю вимовляємо імена наших славетних земляків, які відділені від нас уже сторіліттями. Ми пишаємося своєю землею, діяннями дідів і прадідів, своїми знаменитими земляками, тими людьми, хто боронив, визволяв і прославляв місто.







Дякуємо: Кравцову Віктору Володимировичу - за надані фотографії
Коломійцю Михайлу Миколайовичу -  за допомогу у створенні відео.
Музика: Rondo Veneziano -- Musica... Fantasia 
http://musicmp3.spb.ru/song/musica_fantasia.html

1 коментар: