вівторок, 8 травня 2018 р.

ПАМ’ЯТАТИ ЗАРАДИ МАЙБУТНЬОГО

Посміхається ранок травневий,
Трепет спогадів, потиск долонь…
У сльозинках непрохано-щедрих
Знов виблискує вічний вогонь.
Але поряд надійне плече
І дитячі допитливі очі,
І душа, в якій серце тріпоче,
Що Ваш спогад в майбутнє несе


5 травня 2018 року  в бібліотеці -філії мікрорайону « Дружба» Чугуївської    ЦБС було проведено зустріч – вшанування
«ПАМ’ЯТАТИ ЗАРАДИ МАЙБУТНЬОГО»
У довічному боргу наше покоління  перед ветеранами війни, кому пощастило пройти через горнило битв і дожити до світлого Дня Перемоги.
Історію не повернути, її неможливо забути. 73 роки , як пролунали останні залпи  Другої світової війни, прийшов довгоочікуваний мир, вистражданий, оплачений найвищою ціною - людським життям. Але роки, скільки б їх не минуло, не зітруть у народній пам'яті імена тих, хто віддав своє життя за Батьківщину, хто брав Берлін, воював у партизанських загонах і невтомно працював у тилу.
Незважаючи на те, що живеться нашим ветеранам зараз непросто, та вони, як і раніше, у строю. Завжди готові взяти посильну участь у громадському житті міста. Своїм умінням боронити і перемагати, наші діди та прадіди стали прикладом доблесті, вірності військовій присязі, любові до рідної землі, щирої віри у непорушну єдність поколінь і у щасливе майбутнє нашої держави. Цю, непорушну єдність поколінь, гідно підтвердили діти та онуки переможців, які стали учасниками бойових дій на території інших держав та отримали статус воїна - інтернаціоналіста. Сьогодні її продовжують уже правнуки - учасники антитерористичної операції на Сході нашої країни, які самовіддано виконують конституційний обов’язок по захисту рідної Вітчизни. Нинішня  молодь  є гідними спадкоємцями слави воїнів-визволителів.
Головна складова свята - це вітання ветеранів, щоб вони відчули нашу любов і повагу, щоб вони знали, що ми пам’ятаємо! Що ми цінуємо! Що ми пишаємося!  Що ми вдячні!
 Присутніх ветеранів привітали мер Чугуєва Мінаєва Галина Миколаївна, депутат  Харківської обласної ради Донський Олександр Михайлович, ветерани - афганці Швидкін  Віктор Леонтійович,  Бєляєв Володимир Рувімович  та учасник АТО Шевченко Федір Володимирович.
Концертною програмою ветеранів вітали  творчий колектив художнього читання « Світоч надії», вихованці дитячої музичної школи, загальноосвітньої школи №7. Зустріч проходила в теплій  дружній атмосфері. Для гостей прозвучали пісні та вірші воєнних років.
 Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять полеглих у боях визволителів. Усі бажаючі мали змогу  переглянути відео презентацію «Ми пам’ятаємо! Шануємо! Ми вдячні! Звіт про десятирічну дружбу, про спільні зустрічі та про роботу, яку бібліотека проводить спільно з ветеранською організацією «ЧЗТА», ЗОШ №7,  міською спілкою ветеранів-афганців, військової частиною А 05-01, дитячою музичною школою. Завдяки підтримці правління заводу «ЧЗТА», керівництва міста, депутата Харківської обласної ради  і всіх небайдужих наших користувачів.
   Охочі оглянули  тематичну книжкову виставку-інсталяцію «Ваші життя війна рифмувала». 
Свято закінчилося традиційною солдатською кашею.
  Дякуємо усім, хто допоміг організувати таке чудове свято для ветеранів.








Немає коментарів:

Дописати коментар