вівторок, 13 лютого 2018 р.

Афганістан – і біль, і смуток, чиєсь обірване життя

На передодні  дня  виводу військ із Афганістану 13 лютого 2018 року  бібліотека філія м- ну « Дружба» спільно з ЗОШ№7  вже традиційно зустрічали  своїх давніх друзів, наставників, ветеранів афганської війни, щоб торкнутися сторінок пам’яті.
Почесними гостями були ПОЛЯНСЬКИЙ Іван Петрович -голова міської організації Української Об’єднаної Спілки ветеранів і інвалідів  Афганістану, учасники бойових дій в Афганістані, гвардії старший прапорщик, кавалер ордена «Червоної зірки» і медалі «За бойові заслуги»
ШВИДКІН ВІКТОР ЛЕОНТІЙОВИЧ- Заступник голови міської організації Української  Обєднаної Спілки ветеранів і інвалідів  Афганістану, учасник бойових дій в Афганістані, підполковник запасу, кавалер медалі «За бойові заслуги».
Крилова Ольга Олексіївна сестра – близнючка  загиблого в Афганістані  Карманова Олександра Олексійовича. 
Що спонукає нас до згадки про цю криваву і нікому непотрібну війну?А спонукає пам’ять… Пам’ять про тисячі життів українців, що згасли в далекій гірській країні. Разом із ними пішло в небуття чиєсь кохання. Разом із ними загинули їх ненароджені діти. У круговерті сьогоднішніх нелегких буднів не забуваймо про найсвятіше: пам’ять потрібна не мертвим – пам’ять потрібна  нам живим. Потрібна для того, щоб на вірності обов’язку виховувати молоде покоління.
Сьогодні ветерани – афганці  прийшли до нас, відгукнулись на наше запрошення. Вони не ніжилися в юні роки у пуховиках,не засиджувалися допізна на вечірках, а зі зброєю в руках захищали себе і своїх товаришів від лютої, невблаганної смерті. Усі вони - справжні герої. І ми можемо тільки пишатися, що знаємо їх особисто. Спасибі,що вони є!
Щира вдячність за  співпрацю, за підтримку,за небайдужість усім , хто допомагав готувати зустріч. 

Немає коментарів:

Дописати коментар