вівторок, 26 квітня 2016 р.

Чорнобиль в серці України, а тінь його по всій землі..

22 квітня 2016 року;  13-00; Бібліотека - філія 
м-ну «Дружба»
(літературно - музична зустріч)





22 квітня 2016ріку  в бібліотеці – філії мікрорайону «Дружба» Чугуївської ЦБС відбулася зустріч з учасниками ліквідаційних подій наслідків аварії на Чорнобильській АЄС,присвячена 30-ій  річниці Чорнобильської катастрофи.
Дата 26 квітня щороку збирає разом тих, хто бачив пекло Чорнобиля зблизька і  нас,  хто вкотре бажає висловити слова подяки шановним героям – ліквідаторам за врятоване майбутнє. Наша зустріч – це нагадування собі і всім іншим про ті сумні, трагічні дні ядерної катастрофи -  щоб не робили помилок у майбутньому. Це ще один привід згадати і пом’янути людей, які віддали своє життя, ризикували своїм здоров’ям,  відроджували до нового життя обпалену радіацією землю – щоб пам’ятали уроки минулого. Щоб ми всі усвідомлювали, що атом є не тільки мирним,а й смертоносним.




Присутні в  бібліотеці учні 8 класу ЗОШ №7, почесні гості,друзі вшанували пам'ять загиблих ліквідаторів, пожежників, робітників, військовослужбовців хвилиною мовчання. Серед мужніх ліквідаторів ЧАЄС були і наші земляки, які,  « просто виконували свою роботу на станції» ,  гідно виконували свій громадянський та професійний обов’язок, а про смертельну небезпеку тоді навіть і не думали. Вони ділилися  своїми болючими спогадами, розповідали  про свою роботу.
До героїв – ліквідаторів зі словами вдячності звернувся заступник міського голови
Бармін К. О. Діти натхненно,схвильовано читали поетичні рядки , дарували пісні, говорили теплі слова вдячності ліквідаторам  і пишалися, що поряд справжні герої.

Ми живемо зараз і радіємо сонцю тільки завдяки мужності й величезній працелюбності та відповідальності людей, які віддали свої сили, здоров’я і, часто навіть життя. Тож будемо вдячними і будемо пам’ятати.